fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

Secretul pentru a obține prețul corespunzător la vânzarea proprietății tale

Postat de c.torogallego pe 15 iunie 2020
| 0

Secretul pentru a obține prețul corespunzător la vânzarea proprietății tale

sau

 De ce să lucrezi în sistem de reprezentare exclusivă?

 

Deși în majoritatea țărilor reprezentarea exclusivă este preferată atât de agenții imobiliari cât și de cei care vând, cumpără sau închiriază proprietăți, în România, din păcate, lucrurile stau diferit.

Conform unei analize realizate de RE/MAX România împreuna cu platforma wizmo.ro, aici reprezentarea exclusivă este folosită de cinci ori mai puțin decât media pe Europa.

Prin urmare, ne-am gândit să îți prezentăm astăzi motivele pentru care este bine să faci parte dintr-o echipa care lucrează pe bază de reprezentare exclusivă.

 

Ce este reprezentarea exclusivă?

 

Prin reprezentarea exclusivă, o persoană care dorește să vândă sau închirieze o proprietate acordă dreptul de a se ocupa de acest proces unei singure companii imobiliare sau unui singur agent care reprezintă numai interesele acestuia, încercând să obțină cel mai bun preț.

Spre deosebire de acest sistem, în cazul unei listări deschise, responsabilitatea vânzării este împărțită între mai mulți agenți iar comisionul este plătit numai agentului care a încheiat tranzacția.

 

Care sunt avantajele reprezentării exclusive?

În primul rând, ca și agent exclusiv ai posibilitatea de a acorda atenția cuvenită unei anumită proprietății, fără a mai exista concurența cu ceilalți agenți.

Acest lucru este pozitiv deoarece îți oferă oportunitatea de a te lupta să obții prețul corespunzător pentru proprietatea respectivă și nu cel mai mic preț pentru a putea vinde primul.

În acest fel, la final, toată lumea va fi fericită: clientul încasează suma meritată iar tu un comision maximizat.

De asemenea, poți pune în valoare proprietatea, oferind toate informații necesare.

În cazul listărilor deschise, agenții pun imagini și descrieri voalate astfel încât aceasta să nu fie recunoscută de alți agenți.

Acest lucru afectează și persoanele ce ar putea fi interesate de proprietate și care nu mai continuă procesul datorită lipsei transparenței.

Când totul este explicit, câștigi încrederea potențialilor cumpărători/chiriași și, implicit, maximizezi șansele de încheiere a tranzacției.

În plus, ai ocazia de a face o precalificare a cumpărătorilor sau chiriașilor.

Înainte de întâlnirea cu proprietarul vei avea o întâlnire cu potențialul cumpărător sau chiriaș pentru a discuta și a trece împreună prin procesul de precalificare.

Astfel se evită expunerea casei și vizitele inutile, clientul apreciind faptul că îi salvezi timp și bani reimplicându-l în întâlniri sau vizionări inutile.

Un alt avantaj al reprezentării exclusive este faptul ca aceasta îți permite să oferi suport în orice situație, depunând toate diligențele pentru soluționarea problemelor, indiferent de faza în care acestea apar.

În imobiliare nu mereu funcționează acordul tacit. Vânzătorul se poate răzgândi sau nu i se acordă un credit. Rolul unui agent exclusiv este să fie prezent pentru a oferi soluții care să conducă la încheierea tranzacției.

Dacă vrei și tu să devii agent exclusiv, te poți alături echipei de profesioniști RE/MAX Gold, mai ales că, în curând, va fi inaugurat și sediul din București.

Dorești Evaluarea Gratuită a Proprietății tale? – click aici

Devino Agent RE/MAX Gold – click aici

Articol scris de Ștefan Csordas, BROKER/OWNER RE/MAX Gold

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele