fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

S-a dat startul programului Noua Casă. Ce oferte au băncile?

Postat de stefancsordas1 pe 29 septembrie 2020
| 0

Băncile din România au declarat, săptămâna trecută, că sunt deschise să primească solicitări pentru împrumuturi în cadrul programului „Noua casă”.

Ce s-a modificat?

Reprezentanții Băncii Transilvania au dorit să facă anumite menționări cu privire la condițiile de finanțare aferente acestui program. Ei au afirmat că valoarea de achiziție nu va depăși pragul de 70.000 de euro, finanțarea maximă oferită de bancă ajungând la 66.500 euro iar avansul minim necesar fiind de 5%. În ceea ce privește locuințele noi ce au o valoare de achiziție ce începe de la 70.001 euro, finanțare maximă poate ajunge la 119.000 euro, avansul minim solicitat fiind de 15%.

Așa cum subliniază și specialiștii, aceste cifre nu corespund cu informațiile oficiale inițiale: valoarea maximă inițiala a finanțărilor este, în prezent, echivalată cu valoarea de achiziție a locuințelor. Prin urmare, ea include și cuantumul avansului.

Ce își doresc persoanele care accesează programul Noua Casă?

Între tendințele momentului se situează nevoia de spațiu și confort sporit. Aceste modificări sunt generate de nevoia de a lucra acasă ca urmare a pandemiei de COVID-10. În acest sens, reprezentanții Băncii Transilvania declară:

„Noua Casă înlocuieşte Prima Casă şi, prin noutăţile cu care vine, programul are adresabilitate mult mai largă. Principala noutate este posibilitatea achiziţionării unei locuinţe de o valoare mai mare, care satisface nevoia de spaţiu şi oferă clienţilor un confort sporit, tendinţe remarcate şi de BT în rândul preferinţelor şi cerinţelor clienţilor, mai ales în acest an”.

Reprezentant al Băncii Transilvania

O persoană care aciziționează un credit Noua Casă de 200.000 de lei, pe 360 de luni, cu o dobândă 4,41% (IRCC+2%), ar trebui să plătească o rată lunară de 1.002,7 lei. Ponderea DAE s-ar situa la 4,71%, iar suma totală de rambursat, incluzând comisionul de gestiune datorat Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), ajunge la 368.489,98 de lei. Prin urmare, mulți specialiști spun că, prin intermediul acestui program se plătește aproape de 2 ori valoarea imobilului, fiind rentabil per total. Totuși, în primele opt luni ale acestui an, peste 5.300 de persoane şi-au luat locuinţă cu ajutorul programului anterior, Prima Casă, prin Banca Transilvania.

Există și alte variante?

O altă bancă ce a dorit să facă o declarație în acest sens este INK Bank România. Reprezentanții acestei instituții financiare au afirmat:

„Condițiile oferite de ING nu se schimbă față de anii anteriori, singura noutate fiind posibilitatea finanțării proprietăților noi cu valori mai mari decât în programul anterior, între 70.001-140.000 de euro și avans de 15%. Astfel, Noua Casă pleacă de la un avans de minim 5% pentru valori ale proprietăților de cel mult 70.000 de euro, respectiv 15% pentru proprietăți cu valori cuprinse între 70.001 și 140.000 de euro”.

Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank România

Clienții acestei bănci pot alege între creditul Noua Casă și creditul ipotecar cu rată fixă (7FIX) sau cu rată variabilă deja existent. În perioada în care programul Prima Casă nu a putut fi accesat (aproximativ cinci luni), un număr mare de clienți s-a interesat de condițiile programului, iar cei care au dispus de un avans între 15% și 25% au optat deja pentru soluția ING pentru creditele ipotecare standard, de peste 82.000 de euro.

Indiferent de tip de credit vei dori să alegi, agenții de top RE/MAX Gold îți sunt alături pentru a face o investiție înțeleaptă și a-ți alege spațiul pe care să-l numești acasa.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele