fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

În cazul în care îți dorești să îți cumperi o casă, avem o veste bună pentru tine!

Postat de c.torogallego pe 28 iulie 2020
| 0

În cazul în care îți dorești să îți cumperi o casă, avem o veste bună pentru tine:

Guvernul a avizat noua formă a programului „Noua Casă”, program anterior cunoscut ca și „Prima Casă” .

Acesta este justificat ca fiind o măsură guvernamentală necesară în contextul pandemiei de coronavirus și care are ca scop contracararea efectelor crizei asupra creditării și pieței imobiliare.

140.000 euro – plafonul pentru locuințele noi

Noul program aduce cu sine schimbări.

Prima vizată este valoarea creditului maxim garantat, care crește de la 66.500 de euro la 140.000 de euro, în cazul locuințelor noi.

Prin locuințe noi se face referire la acele locuințe recepționate sau consolidate în cel mult 5 ani de la data solicitării creditului.

Se modifică, însă, și valoarea avansului minim de la 5% la 15% dar și ponderea maximă a garanției statului de la 50% la 60%.

Creditul maxim acordat locuințelor vechi a fost majorat de la 57.000 de euro la 70.000 euro!

În ceea ce privește locuințele vechi, creditul maxim acordat a fost majorat de la 57.000 de euro la 70.000 euro însă, în acest caz, avansul solicitat este de numai 5% iar procentul de garantare de 50%.

Prin urmare, luându-se în calcul un avans de 15%, valoarea de achiziție pentru o locuință nouă ajunge la aproximativ 165.000 de euro, în timp ce la un avans de 5% valoarea de achiziție aferentă unei locuințe mai vechi de 5 ani este situată în jurul sumei de 73.600 de euro.

Trebuie să știi că nu există o limită a valorii maxime de achiziție pentru nici una dintre cele două tipuri de garanții însă trebuie să aduci un avans suplimentar dacă se depășește valoarea maximă prevăzută pentru tipul aferent de credit.

Specialiștii în domeniu consideră că această creștere a plafonului de garantare ar putea duce la creșterea prețurilor apartamentelor, în special în cazul imobilelor vechi. În Croația, de exemplu, locuințele s-au scumpit cu 20% într-un an după ce statul croat a luat o măsura similară.

O alte noutate este și eliminarea criteriilor pe venit pentru beneficiari.

Beneficiarul trebuie să nu aibă o primă locuință de peste 50 de mp însă a fost eliminată dispoziția legală care impunea beneficiarului ca pe durata creditului să nu dobândească, singur sau împreună cu familia, o cotă de peste jumătate dintr-o altă locuință situată în mediul urban, excepție făcând proprietățile moștenite.

Nu în ultimul rând, este important de subliniat faptul că au fost eliminate creditele garantate pentru construcția unei locuințe direct de către beneficiar sau pentru cumpărarea unei locuințe mai noi sau mai mari.

Echipa RE/MAX Gold te poate ajuta să găsești locuința perfectă pentru a beneficia la maxim de acest program.

Articol scris de Ștefan Csordaș, Broker-Owner RE/MAX GOLD!
https://stefancsordas.ro/
Te invităm să faci parte din echipa noastră
https://www.facebook.com/remaxgoldgeneral/

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele