fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

6 motive care te vor ajuta să te decizi intre a cumpara in centru sau la periferie.

Postat de Stefan Csordas pe 20 decembrie 2019
| 0

Decizia de cumpărare a unui apartament sau a unei case este un pas important și se ia de obicei după o analiză amănunțită a mai multor factori care țin atât de construcția în sine și de buget, cât și de localizarea acesteia.

Zona sau cartierul unde se află apartamentul ori casa de cumpărat are o influență semnificativă asupra deciziei de achiziție, din mai multe motive.

Pentru a te ajuta în alegerea locuinței care ți se potrivește am ales 6 motive diferențiatoare:

  1. Prețul locuințelor din zonele centrale față de periferia orașului

În primul rând, în funcție de zonă ori cartierul respectiv , locuințele pot să aibă diferențe semnificative de prețuri, acest lucru se datorează distanței față de partea centrală a orașului, cât și față de alte punctele de interes: instituții publice, birouri, zone de petrecere a timpului liber(parcuri, cafenele etc.)

Locuințele din zonele central urbane pot fi semnificativ mai scumpe din acest motiv. Pe de altă parte, apartamentele sau casele de la periferie pot fi la prețuri mult mai accesibile datorită factorilor de mai sus.

  1. Distanța de la locuințele periferice la centru

O altă diferență între locuințele din centru și cele de la periferie este distanța parcursă zilnic în drumurile obișnuite: spre serviciu, spre școli, spre birouri administrative spre  spitale ori locuri de distracție și petrecere a timpului liber.

Bineînțeles că pentru casele ori apartamentele de vanzare aflate în cartiere de la periferie, aceste distanțe parcurse cresc semnificativ, precum și timpul aferent.

Apartamentele sau casele la vanzare aflate în zone centrale au avantajul acesta față de casele / apartamentele la periferie, toate aceste puncte de interes și astfel scade semnificativ distanța parcursă zilnic și timpul necesar transportului înspre/dinspre instituții.

  1. Accesul la transport pentru locuințele din cartierele periferice

Infrastructura urbanistică și de transport este o altă diferență dintre locuințele din zonele centrale și cele de la periferie.

Apartamentele ori casele aflate în centru beneficiază de obicei de acces la o multitudine de mijloace de transport în comun, fie autobuze, tramvaie, troleibuze ori chiar taximetre. De asemenea, exista străzi și alei în aproape toate direcțiile, ceea ce fac accesul facil din mai multe puncte.

Locuințele din cartierele periferice au în general o rețea stradală mai puțin densă, cu doar câteva căi de acces, care se pot bloca ușor la orele de vârf. De asemenea, probabil doar câteva linii de transport în comun deservesc cartierul sau zona respectivă, de obicei autobuze care circula regulat din oră în oră.

  1. Parcurile și spațiile verzi

Pe de altă parte, apartamentele ori casele aflate în cartiere de la periferie beneficiază de spații mai largi și mai generoase. Spațiile verzi sunt mai întinse și aflate mai aproape de locuințe, asta fiind un plus dacă aveți animale de companie, precum și alte zone de plimbare și atracții naturale. Rezultă o calitate a aerului îmbunătățită, cu mai puține noxe și poluanți.

Locuințele din zonele centrale au de suferit de pe urma aglomerației și a traficului continuu. Zonele verzi sunt mult mai restrânse și foarte solicitate, iar fluxul constant de vehicule în tranzit poate afecta calitatea vieții prin zgomot și poluare.

  1. Construcțiile de apartamente și case

Vorbind de calitatea vieții, trebuie să ținem seama și de calitatea construcțiilor.

În zonele centrale, apartamentele ori casele sunt în general mai vechi, construite cu tehnologii și materiale mai vechi, unele fiind chiar supuse unor riscuri de degradare. Acest lucru poate crește cheltuielile de întreținere și renovare.

Locuințele aflate la periferie beneficiază din plin de avântul construcțiilor din ultimii ani, fiind construite recent, după ultimele standarde și reglementări. Au de obicei compartimentări moderne și dotări mai noi. Acest lucru duce la un plus de confort și datorită suprafețelor mai generoase ale apartamentelor și caselor aflate la in cartiere periferice.

  1. Stilul de viață de la centru și periferie

Zonele de locuințe din jurul centrului orașului sunt căutate mai ales de către familiile mature, care au nevoie de avantajul de a avea  școli și grădinițe în apropiere.

Nu în ultimul rând, în ultimii ani s-au cumpărat apartamente ori case la periferie în general de către tineri și cupluri tinere, iar cartierele respective au împrumutat ceva din stilul de viață al acestora.

Aceste diferențe între locuințele de vânzare aflate în cartierele centrale ori în cele periferice sunt un factor important de luat în considerare pentru decizia de cumpărare a unui apartament ori casă.

Fiecare din diferențele de mai sus poate influența decizia, împreună cu bugetul alocat acestei achiziții.

Pe imogold.ro poți găsi locuința potrivită în funcție de cerințele tale iar dacă nu găsești ne poți lăsa pe noi să îți găsim proprietatea dorită, click aici: imogold.ro/adauga-cererea-ta/

Echipa imogold.ro!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele