fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

De ce să apelezi la un consilier imobiliar? 5 motive care te vor convinge

Postat de Stefan Csordas pe 4 iunie 2021
| 0

Dacă ai în plan să vinzi sau dimpotrivă, să cumperi un imobil, nu poți face asta de unul singur. În articolul de astăzi răspundem întrebării “De ce să apelezi la un agent imobiliar?” și-ți oferim 5 motive care te vor convinge să faci asta. 

Există momente când, din lipsă de timp sau alte motive, chiar nu ne putem ocupa de proprietatea pe care vrem să o vindem sau nu știm pur și simplu dacă proprietarul locuinței pe care vrem să o închiriem este de încredere. Un agent imobiliar poate face toată treaba, de la zero. De la vizualizarea apartamentului, până la încheierea contractului. Toate țin de activitatea acestuia.

Motive pentru care să îți pui încrederea într-un agent imobiliar sunt mai multe. Iată, însă, doar 5 dintre acestea:

1.Economisești timp

Apelând la o agenție imobiliară și punându-ți încrederea într-un consilier imobiliari ajungi să economisești timp prețios. Un agent va avea mereu acces la toate informațiile care se găsesc pe piață. Mai mult decât atât, tot acesta este cel care cunoaște foarte bine posibilitățile pe care piața le oferă.

Iar pentru că vorbeam de seriozitate anterior, trebuie să știi că un consilier imobiliar va lucra doar cu proprietari calificați. Ca urmare, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la nimic. În cazul în care dorești să vinzi, consilierul se va ocupa de tot. Va organiza întâlniri și te va ține la curent cu toate schimbările.

De altfel, dacă dorești să închiriezi o proprietate, poți programa o zi când poți vizita toate apartamentele și locuințele despre care ți-a vorbit agentul imobiliar. În funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție, poți planifica o întâlnire la finele căreia să știi deja ce-ți dorești.

De ce să faci tu toată treaba de unul singur, când un consilier te poate ajuta să economisești timp, rezolvând totul mai repede?

2.Un consilier are acces la toate informațiile de pe piață

Dacă te gândești să mizezi pe încrederea unui consilier imobiliar trebuie să știi că ți se oferă șansa de a intra în contact cu toate informațiile. Doar așa, alegerea finală va fi una inspirată. Un agent are, de asemenea, acces la toate informațiile de pe piață. 

De la istoricul tranzacțiilor și valoarea medie a imobilului, până la mijloacele de transport în comun sau punctele de interes, precum școli, magazine, grădinițe etc.

3.Beneficiezi de consiliere și negociere

Consilierea și negocierea fac parte din proces. Imobilul pe care îl vinzi sau îl închiriezi are nevoie de un preț corect. Agentul imobiliar îl poate stabili împreună cu tine, drept proprietar de locuință, sau împreună cu cel de la care tocmai urmează să închiriezi o proprietate.

Toții agenții imobiliari stăpânesc foarte bine arta negocierii! Ca urmare, nu este deloc dificil pentru un expert în domeniu să facă față provocărilor venite din partea proprietarului sau posibilului client.

4.Un consilier imobiliar are un portofoliu vast de clienți

Vrei să închiriezi o proprietate cât mai repede? Un consilier imobiliar te poate ajuta, întrucât acesta este cel care are un portofoliu vast de clienți. În funcție de criteriile tale de selecție, acesta poate găsi pentru tine, în aceeași zi, casa sau apartamentul mult dorit. 

În baza sa de date este aproape imposibil să nu aibă un proprietar dornic să vândă/închirieze exact ceea ce vrei, de fapt!

5.Consilier imobiliar = consultanță juridică

După cum am mai spus, un consilier imobiliar se ocupă de tot. Chiar și de încheierea unui contract, fără clauze ascunse. Iar dacă vreodată se întâmplă ca agentul să nu aibă cunoștințe cu privire la anumite legi, acesta te va pune în legătură cu specialiști pentru a lămuri tot ceea ce nu este clar!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele