fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

Cum te asiguri că închiriezi cel mai bun apartament?

Postat de Stefan Csordas pe 16 iulie 2021
| 0

Cum te asiguri că închiriezi cel mai bun apartament?

Relocarea la locul de muncă sau pur și simplu dorința noastră de a locui într-un oraș nou ne conduce spre alegerea unei locuințe noi. Un apartament este, de cele mai multe ori, ceea ce căutăm. Însă cum te poți asigura tu, ca necunoscător, că închiriezi cel mai bun apartament?

Ei bine, pentru această situație venim în întâmpinarea ta cu o serie de sfaturi. Sperăm să-ți fie de ajutor și să ușureze procesul de căutare a apartamentului perfect. 

Apelează la un agent imobiliar

Nu trebuie să te ocupi de tot de unul singur. Poate fi extrem de dificil. Apelează la un agent imobiliar și oferă-i acestuia șansa de a-ți veni în ajutor. Un agent imobiliar deține un portofoliu de proprietăți vast. Imposibil să nu aibă un apartament care să fie pe placul tău sau chiar al familiei. 

Îți recomandăm că iei un calcul colaborarea cu o agenție imobiliară, mai ales dacă nu ai timp pentru a căuta. În prezent, există foarte multe oferte imobiliare. Ceea ce nu știi este că proprietarii acestora pot fi dificili și de multe ori nu te pot însoți la vizionarea apartamentului. Ba nu vă sincronizați, ba ați găsit un interval de timp favorabil pentru amândoi, însă în urma vizionării ai realizat că locuința nu e cea pe care ți-o dorești. 

Agentul imobiliar, în schimb, îți asumă responsabilitatea de a face căutările în locul tău. Tot ceea ce trebuie să faci este să-i comunici ceea ce îți dorești. Cum să fie apartamentul, câteva camere să aibă, să fie cu centrală proprie sau nu și multe alte aspecte de acest gen. 

În funcție de ceea ce îi comunici, agentul imobiliar va căuta, inițial, în portofoliul său de proprietăți. Dacă nu găsește o proprietate conform standardelor tale va continua căutarea. Agenții imobiliari au acces la toate anunțurile de pe piața imobiliară. 

Îi este ușor unu agent imobiliar să găsească un apartament conform solicitării tale? Depinde de situație. Depinde de ceea ce vrei și care sunt aspectele pe care vrei să le bifeze viitoarea ta locuință. 

Un lucru este cert: fără un agent imobiliar este destul de greu să te împarți între serviciu și căutarea apartamentului perfect. 

Apartamentul trebuie să fie conform standardelor tale

Niciodată nu te mulțumi cu un apartament ieftin. Este adevărat, există cazuri în care găsești un apartament care arată foarte bine și are un preț de închiriere mic. Însă sunt foarte puține cazurile. De multe ori, aceste apartamente sunt plasate la periferia orașului și sub private de mijloacele de transport în comun. 

Înainte de a lua în calcul prețul nu desconsidera alte aspecte mult mai importante. Gradul de umiditate al locuinței, baia și aerisirea, blocul în care se află apartamentul. Dacă omiți aceste aspecte, cel mai probabil pe viitor vei avea probleme cu mucegaiul. 

Apartamentul perfect îl poți găsi cu ajutorul unui agent imobiliar care este atent la toate aceste lucruri. Trebuie doar să i le comunici, iar acesta se va asigura că totul este așa cum îți dorești. Nu te va chema la vizionare, decât dacă a găsit ceea ce căutai. 

Cel mai bun apartament nu înseamnă neapărat cel mai ieftin apartament. Dimpotrivă, apartamentele frumoase se găsesc la prețuri destul de piperate pe piață. Dacă nu cunoști arta negocierii nu vei putea niciodată închiria apartamentul acela frumos din centru la un preț bun. 

Un agent imobiliar, însă, știe cum să negocieze. Și uite cum, doar prin faptul că ai apelat la serviciile unui agent imobiliar, te-ai scutit de o chirie mult mai scumpă. 

Închirierea unui apartament conform dorințelor nu este ușoară. Este un proces dificil, care în lipsa unui ghid imobiliar devine și mai complicat decât părea inițial.

Te invităm să faci parte din echipa noastră

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele