fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

Cum recunoști o agenție imobiliară profesionistă?

Postat de Stefan Csordas pe 27 februarie 2020
| 0

Rolul unui agent imobiliar este acela de a te ajuta să economisești timp, bani și energie atunci când ai o nevoie imobiliară. Agentul imobiliar profesionist este sincer și loial clientului său și pune întotdeauna interesele acestuia înaintea intereselor proprii. El respectă un cod etic, are principii și investește constant în educația lui.

În lipsa unor normative și reglementări ale profesiei de agent imobiliar în România, este greu să apreciem profesionalismul în breaslă. Tocmai de aceea este esențial să știi să recunoști un specialist în domeniu. El întrunește mai multe calități:

  1. Relația cu clientul său este mai importantă decât încheierea unei tranzacții, motiv pentru care un adevărat profesionist nu se rezumă doar la vânzarea efectivă, ci ascultă și înțelege pe deplin nevoile clientului său, îi apără interesele, este atent la detalii și știe că recomandările sunt cheia succesului, iar clienții pe viață sunt cei mai importanți.

În procesul de angajare al unui agent imobiliar, primul criteriu poate fi verificarea măsurii implicării acestuia în viitoarea ta tranzacție și stabilirea cadrului de colaborare. E util să te asiguri că intenția agentului imobiliar este să-ți înțeleagă întâi nevoile, pentru că mai apoi acesta să-ți poată oferi soluții ajustate pe nevoia ta. În același timp, este recomandat să te asiguri că pe parcursul relației de colaborare, acesta va avea în vedere urmărirea celui mai bun interes al tău.

 

    2.Cunoaște în detaliu piața pe care activează și te ajută să stabilești prețul corect; Atunci când intenționezi să tranzacționezi o proprietate, stabilirea prețului corect este cel mai important criteriu pentru o vânzare reușită. Cunoașterea prețului real al proprietății tale este primul lucru la care trebuie să fii atent.

Majoritatea vânzătorilor sunt subiectivi și au tendința de a-și supraevalua proprietatea, ceea ce duce la îngreunarea procesului de vânzare și limitarea șanselor de a atrage cumpărătorii potriviți.  90% dintre cumpărători folosesc prețul ca un filtru de căutare avansat; dacă proprietatea ta nu este listată la un preț corect, sunt șanse să pierzi o mare parte dintre acești potențiali cumpărători.  Alegând să lucrezi cu un agent imobiliar profesionist, ai siguranța că acesta cunoaște foarte bine piața actuală și deține instrumente avansate pentru a face o evaluare corectă a proprietății tale.

 

    3.Succesul sau eșecul unei tranzacții este direct proporțional cu cunoașterea pe deplin a întregului proces de vânzare-cumpărare.

Vânzarea unei proprietăți se poate transforma într-un proces foarte stresant și obositor și necesită mai multă atenție la detalii decât pare la prima vedere: de la pregătirea proprietății pentru vânzare, actele necesare, vizitele la proprietate, negocierea prețului și multe alte aspecte. Un agent imobiliar cu experiență știe cum să îți pună în valoare proprietatea și să îți facă oferta cunoscută, deoarece folosește instrumentele de marketing potrivite, este un bun negociator și va încerca mereu să obțină cea mai bună afacere pentru tine.

 

  4 .Lucrând cu un agent imobiliar profesionist, ai acces la informații.

Odată ce ai angajat un agent imobiliar care să îți reprezinte interesele, ai acces instant la  toate cunoștințele și informațiile pe care acesta le deține. Un agent imobiliar profesionist este proactiv, păstrează întotdeauna legătura cu clienții, are acces rapid la informații și alocă timp suficient pentru prospectarea pieței. Agenții profesionisti emit rapoarte cu ce acțiuni au avut pe proprietate, la câți prospecți au fost, pe ce site-uri au publicat, câți posibili clienți au intalnit etc.

La fel și pentru cumpărator, culegem oferte scrise sau listările disponibile, iar dacă nu avem în portofoliu proprietatea căutată, căutăm noi, ofertele care vin pentru proprietatea listata la noi le culegem în CRM, bază de date astfel încât să venim in fata prospecților ideali.

Focusul nostru este să obținem cel mai bun preț, atât pentru cumpărator cât și în cazul unui  vânzator.

5.Promovarea să se facă profesionist pe cât mai multe site-uri de specialitate,

statistic vorbind trebuie sa fie pe minim 5 site-URI ca sa ajungă informația unde trebuie.

Să lucreze transparent și corect ca să nu treziți în viitor că va caută fiscul pentru că ați fost părtași fără voie la vreo evaziune fiscală. 

6.Într-o piață imobiliară atât de complexă, tu știi cine lucrează pentru tine?

În alegerea agentului imobiliar potrivit, un criteriu demn de luat în calcul poate fi formarea profesională a acestuia și apartenența la o asociație imobiliară profesionistă. O evaluare a consultantului imobiliar, precum și a agenției imobiliare pe care o reprezintă, te poate ajuta să faci alegerea potrivită. Educația și formarea profesională reprezintă principalul factor diferențiator dintre un profesionist în imobiliare și unul amator.

În România, profesia de agent imobiliar nu este reglementată și nu există o legislație clară  în acest sens; cu alte cuvinte oricine poate să activeze în domeniul imobiliar, așadar apartenența la o asociație profesională imobiliară este elementară! Lucrând cu un agent imobiliar profesionist care este membru al unei asociații imobiliare, ai siguranța că acesta respectă un standard de conduită și se supune unui cod etic, iar în cazul în care “se abate” de la acestea, el răspunde în fața unei comisii și este sancționat ca atare.

Articol realizat de: Ștefan Csordas;Broker/Owner RE/MAX Gold.

 

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele