fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

Casă la cheie, casă la roșu, casă de la zero. Care este diferența?

Postat de Stefan Csordas pe 22 iunie 2021
| 0

Tu știi care este diferența dintre casă la cheie, casă la roșu, casă de la zero? În articolul de astăzi ne-am propus să-ți vorbim despre diferența dintre aceste trei tipuri de imobile. De asemenea, ce-ar fi dacă ai afla care sunt avantajele și dezavantajele acestora?

Experiența ta imobiliară începe de la aceste concepte: casă la cheie, casă la roșu, casă de la zero. 

Ce este casa la cheie?

Cu toții am auzit, cel puțin o dată, de casa la cheie. Acesta este imobilul finisat și finalizat, cu tot ceea ce are nevoie o casă pentru a putea fi funcțională. Acest tip de casă îndeplinește, cu alte cuvinte, toate criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească o casă perfect locuibilă. 

Atât la interior, cât și la exterior, casa la cheie este finisată, tocmai pentru ca cei care o cumpără să nu mai trebuiască să facă modificări cheltuind bani.

O casă la cheie va dispune mereu de o curte special amenajată, care nu mai necesită modificări. 

Un imobil de acest fel, gata finisat, gata pentru a putea fi locuit, vine și cu o serie de dezavantaje. Tocmai de aceea, echipa noastră te sfătuiește să nu treci cu privirea peste posibilele greșeli pe care vânzătorul încearcă să le ascundă. 

Înainte de a achiziționa o casă la cheie, nu uita să oferi atenție maximă și adâncimii fundației, hidroizolației, calității și grosimii betonului folosit, corectitudinii acoperișului și nu în ultimul rând instalațiilor și tuturor finisajelor. 

Ce este casa la roșu?

Casa la roșu este imobilul care îți permite să te implici, să continui lucrări care nu s-au finalizat în interiorul sau chiar exteriorul casei. Avantajul în cazul casei la roșu este că o poți finisa după bunul plac, fără a fi nevoit să accepți un anumit tip de finisaj, o anumită culoare a locuinței. 

Imobilul de tip casă la roșu este perfect pentru familii, pentru persoanele care dispun de un buget mare pe care doresc să-l aloce perfecționării clădirii deja existente. Doar achiziționând o casă la roșu se poate continua ceea ce nu s-a finalizat deja. 

Amprenta finală o pui tu, conform preferințelor pe care le ai.

Ce este casa de la zero?

Foarte multe persoane optează pentru casa construită de la zero, după un plan bine realizat de către un proiectant priceput. Ceea ce îi determină pe oameni să opteze pentru casa de la zero este libertatea pe care o au. 

O face o casă de la zero înseamnă a pune în aplicare toate ideile pe care le ai despre casa mult visată prin prisma unor mâini muncitoare. 

Cel mai mare avantaj în cazul acestei situații este terenul. Practic, când te decizi că dorești o casă de la zero, construită de echipa de muncitori pe care o preferi, achiziționezi un teren. Cu acel teren poți face exact ceea ce îți dorești. 

Tu decizi cât de mult spațiu va ocupa casa și cât de mult spațiu aloci grădinii și curții. Acesta este principalul motiv pentru care tot mai multe persoane evită să achiziționeze o casă la cheie sau o casă la roșu. 

Singurul dezavantaj care apare aici este timpul de execuție. Cât durează să construiești o casă de la zero? De foarte multe ori, poate dura chiar ani. Așadar. Dacă ești convins că îți dorești o casă de la zero, atunci trebuie să fii răbdător și să aștepți. 

Construirea unei case nu se poate face peste noapte. Să nu uităm că de cele mai multe ori, condițiile meteo încetinesc lucrările. 

La final te întrebăm: tu pentru ce tip de casă dorești să optezi în viitor?

Îți Evaluăm Gratuit proprietatea!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele