fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

5 consecințe ale promovării unui imobil la suprapreț!

Postat de stefancsordas1 pe 7 iulie 2020
| 0

În rândul vânzătorilor există, întotdeauna, tendința de a considera că imobilul pe care îl tranzacționează valorează mai mult, mai ales dacă au muncit din greu pentru a-l întreține sau și-au crescut copiii acolo.

Este normal să fii atașat de amintirile avute acolo. Noi, agenții RE/MAX Gold înțelegem perfect acest lucru și muncim pentru a maximiza prețul obținut pentru casa ta.

Totuși, este important să stabilești prețul corect pentru aceasta. În momentul în care te muți într-o nouă locuință, nu muți doar mobilierul și alte obiecte ci și amintirile tale.

Atunci când realizezi că amintirile tale nu sunt lăsate în urmă ci vin cu tine poți face o trecere mentală de la ideea de acasă la cea de casă. Iar acesta este primul pas către acceptarea unui preț corect.

Obiectivul principal al oricărei tranzacții este închierea ei. Prin urmare, evită promovarea casei tale la suprapreț. Îți spunem mai jos de ce acest lucru poate să te împiedice să îți atingi obiectivul.

Iată cele 5 consecințe ale vânzării la suprapreț:

1. Pierderea cererilor și vizionărilor.

Având în vedere faptul că, în prezent, cumpărătorii pot face rapid o cercetare de piață ei devin specialiști pe zona de interes în momentul în care se decid să cumpere.

În contextul în care văd o proprietate supra evaluată aceștia evită să trimită o solicitare. Poți valida acest lucru prin propria experiență de cumpărare.

Atunci când un obiect are un preț ridicat, în general, cauți o variantă mai ieftină care să îți ofere aceeași valoare.

2. Descurajarea potențialelor oferte.

O proprietate supra evaluată îi descurajează pe potențialii cumpărători să facă o ofertă.

Este cunoscut faptul că o ofertă cu 20% mai scăzută față de prețul solicitat are șanse foarte mici să fie acceptată.

Prin urmare, cei mai mulți cumpărători petrec timp căutând cea mai bună proprietate care să se încadreze în bugetul lor.

3. Un imobil promovat la suprapreț va ajuta la vânzarea casei vecinilor

Cumpărătorii obișnuiesc să compare proprietăți similare pentru a o identifica pe cea mai potrivită.

Un imobil promovat la suprapreț va ajuta la vânzarea casei vecinilor. Iar acesta este ultimul lucru pe care ți-l dorești.

4. Apariția unui conflict între prețul promovat și valoarea imobilului în urma evaluării.

Indiferent de context, mai ales dacă un cumpărător are nevoie de o finanțare de la o instituție de credit, evaluarea imobilului este necesară.

În cazul în care evaluarea este mult sub prețul solicitat de tine va fi nevoie de o renegociere sau există riscul pierderii clientului.

5. Vânzarea la un preț mult mai mic.

Din păcate, am văzut multe cazuri în care un vânzător a trebuit să scadă foarte mult prețul din cauza faptului ca un preț incorect stabilit de la început a determinat o lipsă de interes a cumpărătorilor față de imobil.

În plus, costurile pe care acestea le-a plătit pentru promovare au fost mult mai mari datorită perioadei mai lungi aferente tranzacției.

Îți înțelegem perfect dorința de a începe cu un preț ridicat. Am trecut și noi prin același lucru în momentul în care ne-am vândut casa ori mașina.

Totuși, trebuie să știi că atunci când lucrezi cu echipa RE/MAX Gold ai alături agenți de top care își păstrează integritatea și depun toate diligențele pentru a te ajută să vinzi la prețul corect.


Articol scris de Ștefan Csordaș, Broker/Owner RE/MAX Gold

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele