fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

4 motive pentru care merită să închei o tranzacție imobiliară iarna

Postat de Stefan Csordas pe 15 ianuarie 2021
| 0

Într-adevăr, iarna lucrurile se mișcă mai încet însă acesta nu este obligatoriu un lucru rău. Da, este frig. Da, sunt mai puține case listate. Da, mutarea în timpul unui viscol poate fi dificilă. Însă există destul de multe motive pentru a încheia o tranzacție imobiliară în timpul anotimpului rece. Despre acesta vom discuta în articolul de astăzi.

Competiția este mai redusă.

Nu toată lumea își dorește să își cumpere o casă iarnă. În lunile Mai, Iunie, Iulie și August se încheie aproximativ 40% din tranzacții în timp ce în lunile Ianuarie și Februarie acest procent scade până la 6%.

Pentru vânzători, perioada poate fi mai dificilă însă cumpărătorii pot profita. Mai puțini cumpărători semnifică mai puține oferte ceea ce înseamnă că poți negocia mai bine cu proprietarii casei pe care ți-o dorești.

Vânzătorii sunt motivați și deschiși către acorduri

Cei care își listează casa la vânzare în timpul iernii, cu siguranță au nevoie să încheie tranzacția într-un timp cât mai scurt. Prin urmare, vor fi mai deschiși către o negociere.

De asemenea, o alegere înțeleaptă poate fi și să iei în calcul casele ce au fost listate cu câteva luni în urmă doarece, în cazul lor, vânzătorul este motivat să accepte și o ofertă mai scăzută.

Totuși, doar pentru că vânzătorul este cooperant, nu înseamnă că trebuie să ai cereri nerezonabile sau să faci o ofertă mult prea scăzută deoarece poți pierde o oportunitate. Discută cu agentul tău pentru a stabili cea mai potrivită strategie de negociere.

Poți afla mai multe informații despre imobil.

Iarna are, întotdeauna, impact asupra caselor. Astfel, ai ocazia de a evalua proprietatea în cele mai rele condiții. O casă ce se prezintă într-o stare perfectă în timpul unei primăveri blânde poate fi total diferită iarna.

În plus, îți faci o idee și despre drumul spre casă: va fi el un coșmar sau se circulă în condiții normale? Există șansa ca țurțurii de gheață să cadă pe locul unde îți vei parca mașina? Are curtea nevoie de un volum mare de muncă pentru a fi curățată?

Costurile aferente mutării sunt mai reduse.

Nimeni nu pretinde că este ușor să te muți iarnă. Însă, toate aspectele logistice sunt mult mai simple atunci când nu concurezi cu o mulțime de alte persoane care își schimbă locuința. Cu siguranță, îți va fi mai ușor să găsești disponibilă o companie ce oferă servicii de relocare. Poți chiar negocia prețurile avân în vedere cererea redusă. Ai grijă să fii flexibil și să aloci mai multe zile pentru acest proces.

Dacă te-ai hotărât să accepți provocarea de a-ți achiziționa o nouă casă în timpul iernii, agenții RE/MAX Gold îți stau la dispozție.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele