fbpx
Cumpără / Închiriază
Cumpără / Închiriază
noi am gasit 0 rezultate
hola caracola
Rezultatele căutării

4 motive pentru care casa ta nu se vinde

Postat de Stefan Csordas pe 28 februarie 2021
| 0

Ca și proprietar al unei case și vânzător, obiectivul tău este acela de a încheia rapid tranzacția, obținând cel mai ridicat preț. În mintea vânzătorilor mai puțin norocoși, apar mai multe întrebări. „De ce nu se vinde casa mea?”, „De ce sunt atât de puține vizionări?”, „Dacă nu reușesc să o vând, poate ar trebui să scad prețul?”.

Înainte de a lua orice decizie, află care sunt cele mai frecvente motive pentru care o casă nu se vinde și cum le poți rezolva.

Prețul de listare este greșit

Pentru tine, casa ta este neprețuită. Te-ai atașat de locul pe care îl consideri acasă. Pentru un cumpărător, acest lucru nu este valabil. Pentru el nu contează ceea ce proprietarul spune despre imobil ci doar cât este dispus să plătească.

Prețul corect de listare este influențat de factori precum condițiile din piață, starea casei și circumstanțele vânzătorului. De aceea este important să lucrezi cu un agent imobiliar de top, care îți poate oferi termeni de comparație – prețurile de vânzare ale proprietăților similare din aceeași zonă. Ulterior, în concordanță cu starea casei și cât de urgentă este vânzarea, acesta îți va recomandă un preț de listare corespunzător.

Prețul de listare este prima informație pe care potențialii cumpărători o primesc despre casa ta. Atunci când un cumpărător decide să își achiziționeze o casă nouă, primul lucru pe care îl face este să stabilească un buget. Ulterior, în funcție de acesta, caută on-line potențiale oferte. De aceea este extrem de important să fii realist când este vorba despre stabilirea prețului corect al unui imobil. Nu o supraaprecia dar nici nu o subaprecia deoarece o casă listată sub prețul pieței sugerează că este o problemă cu aceasta sau că se dorește o luptă între potențialii cumpărători.

Fotografiile folosite pentru listare nu sunt corespunzătoare

Crezi sau nu, fotografiile folosite pentru listare pot fi unul dintre motivele pentru care casa ta nu se vinde. Lucrează cu un agent imobiliar de top care te va ajută să realizezi fotografii care pun proprietatea în lumina potrivită. Acesta știe, de asemenea, nici să nu exagereze deoarece nimic nu este mai nepotrivit decât un cumpărător care se îndrăgostește de o casă din fotografii iar la vizionare este dezamăgit.

Realizează fotografii profesioniste dar oneste pentru listare, ca parte din strategia ta de vânzare.

Condiții nefavorabile ale pieței

Atunci când vinzi o casă, multe dintre aspecte sunt sub controlul tău. Totuși, exista factori pe care nu îi poți influența precum condițiile economiei, cererea și oferta de case, prețurile de vânzare și chiar starea vremii – toate acestea pot reprezenta motive pentru care o casă nu se vinde.

Ceea ce poți decide este momentul în care alegi să vinzi o casă. Un agent imobiliar de top precum sunt agenții RE/MAX Gold te va sfătui cu privire la momentul oportun încheierii unei tranzacții. Acesta cunoaște peisajul imobiliar și poate prevedea potențialele provocări.

Lipsa colaborării cu un agent imobiliar de top

Procesul de vânzare al unei case poate fi complicar, chiar și în circumstanțe normale. Condițiile din piață se pot modifica oricând, afectând ecomonia locală, națională și internațională și având impact asupra vânzării unei case. Iar ultimele luni nu au făcut lucrurile prea ușoare, având în vedere pandemia de COVID-19. Prin urmare, ajutorul unui specialist este extrem de important. Agenții RE/MAX Gold îți stau la dispoziție pentru a contura împreună un plan de vânzare și a-l pune, cu succes, în aplicare.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele